4 Haziran 2018 Pazartesi

Aşk Ayetleri-Habiburrahman El Shirazy



Merhabalarrr!!Muhteşem bir kitap yorumuyla geldim.😀😀
.
Aşk Ayetleri (Ayat Ayat Cinta),filmini belki de 50 defa izlemişimdir.Hayatımda gördüğüm en güzel, en saf ve en temiz insanlardan biriydi Fahri isimli Endonezyalı üniversite öğrencisi.Panama Yayıncılık kitabını çıkardığında sayfalara dokunmak, bir kez de "okumak"için hemen kitabı satın aldım.Fiyatınında oldukça uygun olduğunu ve bunun için minnettar olduğumu da belirtmeden geçemem.😊😊
.
Kitabımızın konusu Fahri isimli Endonezyalı gencin Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi'nde okurken başından geçen hikayesidir.Bu hikaye ilham verici olduğu kadar ufuk açıcıdır aynı zamanda.
.
Fahri iman sahibi ve hayatını dini çerçevede yaşamaya çalışan bir gençtir.Hikayesi ise kitabın arka kapağında da belirtildiği gibi "çağdaş bir Yusuf masalı".Ki bence, bu kitap için yapılabilecek en güzel ve yerinde tanımlama bu olabilirdi.
.
Fahri İslami kurallara uygun yaşamak isterken birçok felakaetle karşı karşıya kalıp zihnini ve imanını sağlam tutmaya çalışrken bizde evlilik esasları, helal daire, İslam'da kadının önemi vb. birçok konuda bildiğimizi zannettiğimiz bir sürü detay ve incelik öğreniyoruz.
.
Bu kitabı, İslam'a karşö şüpheniz, imanınızın zayıfladığından endişeniz, İslam'da aşk ve evlilik konularına merakınız, aklınızda "İslam'da aşk nasıl olur?" benzeri sorularınız varsa Aşk Ayetleri tam size göre bir kitap bence.
.
Kitapla ilgili bir diger etkileyici detay ise,yazarı Habiburrahman El Shirazy'nin kitabı eşine evlilik mihri olarak yazmış olmasıydı.Bilmeyenler için mihir;İslam hukukunda erkeğin kadına evlenirken verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir.Bence bir erkeğin mihir olarak böyle harika bir hikaye yazması muhteşem bir olay.
.
Bu kitabı okumanızı ısrarla tavsiye ediyorum 😅😅Keyifli okumalar!!😁

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder