4 Haziran 2018 Pazartesi

Kağıt Ev-Carlos Maria Dominguez

Kağıt Ev 
.
Kağıt Ev iki aşkın öyküsünü anlatıyor.Tesadüfen tanışan bir adam ve bir kadının ve bir adamın kitaplara olan aşkını.Ama beni bir sonraki sayfaya asıl sürükleyen iki insanın aşkı değildi bu kitapta 😅
.
Hikaye öylesine iki yönlüydü ki, bir yandan olabildiğince merakla sonraki sayfayı çevirmeme sebep olurken bir yandan kısa veya uzun ama sakin  sohbetlerle doluydu.
.
Bir kitapsever hayatı boyunca kaç kitap toplayabilir? 500? 1000? 3000?15.000?Peki kitaplıklar ve kütüphaneler ne zaman insana huzur veren bir sırça fanustan bir hapishaneye dönüşebilir?
.
Kitabımızın konusu, akademisyen olarak yeni odasına taşındığında gelen bir paketten üzeri ince bir çimento ile kaplı bir kitap çıkan kahramamızın kitabın sahibini ve hikayesini bulmaya çalışmasıydı.Onunla birlikte -ve çok büyük bir merakla-😀 kocaman kütüphaneler gezme fırsatı bulurken, her iki aşk hikayesini de yavaş yavaş çözdük.
.
Bu kısacık ama harika öykü için jaguarkitap 'a teşekkür ederim.Benim yazardan ve muhtemelen Arjantin edebiyatından okuduğum ilk kitap oldu.☺
.
Keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder