4 Haziran 2018 Pazartesi

Barbarlar Şehri-Lee Kelly



Birçok gelecek odaklı distopyada olduğu gibi yaşanan bir Dünya savaşı sonrasında iki kızkardeşin öyküsünü anlatıyor Barbarlar Şehri.
.
Phee ve Sky, anneleriyle birlikte olduklarına şükrederek ve hayatta kalmak için çalışarak yaşamaktadır. Kış için Park'a geri dönmek üzere yola çıkarlar. Ama yolda mola verip anneleri tarafından savaştan önce yaşadıkları eve ilk defa götürülürler. Evdeki kasada bulunan günlük hayatlarına ve savaşa dair bilmedikleri birçok sırrı barındırmaktadır. Artık ne Park'a ne de Park'ı yöneten Rolladin'e aynı şekilde bakamayacaklarının farkındadırlar. Sonrası gizemli ve yakışkli İngiliz adamlarla tanışma, kaçış ve yepyeni bir yuva bulma umudu... Peki her şey yolunda gidecek mi? Buldukları yeni yuva onlara istediklerini verebilecek mi?
.
Barbarlar Şehri iki kızkardeşin ağzından yazılmış ve birkaç sayfadan oluşan bölümler halinde yazılmış bir genç yetişkin romanı.Genç yetişkin diye çocukça olduğunu düşünmeyin bence.Çünkü kitap gayet akıcı ve sağlam bir kurguya sahipti.Distopya türünü sevenlere kesinlikle tavsiye ederim.😊
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder