4 Haziran 2018 Pazartesi

Kör Baykuş-Sadık Hidayet



Kör Baykuş yorumuyla geldimm.Hayatımda okuduğum belki en ilginç kitaplardan biriydi diyebilirim.
.
Kitap İran edebiyatının bir örneği ve yazarı Sadık Hikayet.Benim gibi hata yapıp şimdi bildiğiniz Müslüman İran'ı düşünerek kitaba başlarsanız aynı benim gibi bocalarsınız.1900lü yılların başlarında yazılan bu eser kabaca söylemek gerekirse bir aşk öyküsü.Ama pek normal olduğu söylenemez.Öyleyse buyrun yoruma👉
.
Esas karakterimiz (kitabın ağzından anlatıldığı kişi) bir sanatkar ve bazı yazı gereçlerinin üzerine manzara vb.resimler yapan biri.Sıklıkla yaptığı bir resimde ise bir ihtiyar ve bir genç kız var.İhtiyar bir servi ağacının altında, yüzünde bir şaşkınlık ifadesiyle otururken genç kız ise ona bir buket gündüzsefası çiçeği uzatıyor.
.
Ama ne kızı ne de ihtiyarı gerçekten görüp görmediğinden emin ne de onları daha sonra yeniden görmüş. Hatta çok aramasına rağmen bir iz bulamamış ikisinden de.
.
Hikaye bizi, büyük bir ızdırap ve afyon kullanımına bağlı olarak sağlıklı olmayan bir zihnin içinde yolculuğa çıkarıyor ve kafamızı bir hayli karıştırıyor.Fakat anlatım son derece güzel.Dahası geçmiş zamanlarda geçen bir masalı dinler gibi hoş bir havası var.
.
Tavsiye ettiklerim arasına girdiğini söylememe gerek yok sanırım.😁Keyifli okumalar🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder